nieuw[s]

23-03-2019

De druk bezochte bijeenkomst ‘Nicaragua, op weg naar 1 jaar in opstand’  werd live gestreamd en is (deels) terug te zien/hore op YouTube.  Een verslag van de avond is te lezen op  globalinfo.nl 
 

 

 

16-03-2019Op weg naar 1 jaar opstand

SOSNicaragua-Holanda en de Steungroep Nederland-Nicaragua organiseert in samenwerking met de Pletterij op zaterdag 23 maart 2019 (aanvang 20:00u, zaal open 19:30u) de bijeenkomst 'Nicaragua, op weg naar 1 jaar in opstand'.

Sprekers/gasten zijn:

Mónica López Baltodano is mensenrechten en milieu activiste. Op dit moment is zij een vertegenwoordigster van de Articulación de Movimientos Sociales en de Unidad Nacional Azul y Blanco (UNAB). Tevens is ze voorzitter van de Nicaraguaanse NGO 'Popol Na', die betrokken is geweest bij de protesten tegen de aanleg van het inter-oceanische kanaal. Zij heeft nav de onderdrukking van de protesten Nicaragua moeten ontvluchten en woont nu in Costa Rica. Ze is in Nederland wegens het bezoek van Articulación leiders, waaronder ook Francisca Ramírez (boerenleidster) en María Teresa Blandón (feministe), aan Europa.

JanGeert van der Post schreef een boek over het inter-oceanische kanaal en licht de achtergronden toe. De avond wordt ingeleid door Julienne Weegels, onderzoekster aan het CEDLA.

 

08-01-19Expo in Casa Migrante

De tentoonstelling 'Omzien in het nu' van oud NKH-voorzitter Dik Bol is vanaf vrijdag 11 januari tot 21 februari te zien in Casa Migrante, Van Ostadestraat 268, Amsterdam. Openingstijden  >>

 

 

 

06-12-18Sponsor de karavaan

Alhoewel de Costa Ricaanse regering zich positief opstelt is er ook onder de Costa Ricaanse bevolking weerstand tegen de komst van de vele Nicaraguanen die hun moederland ontvluchten. Veel van de Nicaraguaanse vluchtelingen zijn armlastig.
De in de Articulacion de Social Movements (AMS) samenwerkende Nicaraguaanse protestgroepen organiseren op 16 december een actie bij de grensplaats Penas Blancas.
De woordvoerder van de AMS in Costa Rica, Monica Lopez Baltodano heeft de Nederlandse solidariteitsbeweging gevraagd de actie financieel  te ondersteunen. Het NKH wil dat graag doen, maar doet  daarbij een oproep aan de Haarlemse bevolking om de actie te ondersteunen.

Verdere informatie bij Arno Duivestein (06-612032539) of Adri Kemps (06-22039899).
Uw bijdrage kan gestort worden op rekeningnummer NL 26 TRIO 0212473026 t.n.v. Nicaragua Komitee Haarlem ovv karavaanactie.

 

06-12-18Protest op De Dam

Op de dag van de rechten van de mens, 10 december wordt er in veel landen een actie gehouden onder de noemer: Een Vrij Nicaragua, een land vrij van politieke gevangenen.
In Nederland vindt de demonstratie plaats op De Dam in Amsterdam, aanvang 20:00 uur. Een delegatie vanuit NKH zal aanwezig zijn.

 

 

18-10-18Kalashnikovs tegen Twitter & Facebook

28 oktober 2018 15:00u  organiseert NKH in samenwerking met de Pletterij een informatieve middag over de verontrustende situatie in Nicaragua.

De Sandinistische volksrevolutie maakte in de jaren '80 een eind aan de dictatuur van de familie Somoza.  Bijna veertig jaar later, lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Toen ouderen en studenten half april de straat op gingen om te protesteren tegen de bezuinigingen van de regering, sloeg die het protest keihard neer. Inmiddels kwamen meer dan 300 mensen om en raakten er 2.000 mensen gewond. Iedereen die de straat opgaat, wordt opgepakt en degenen die de protesten georganiseerd hebben krijgen lange gevangenisstraffen op beschuldiging van terrorisme.

Hoe is het mogelijk dat een partij en een regering die ooit aan de kant van de mensen stonden, zich zo te buiten gaan aan buitensporig geweld? En hoe moet het verder met Nicaragua?

Programma:
– inleiding van Ana Maria Santos uit Nicaragua over hoe het zover heeft kunnen komen
– kort interview met een Nederlander die uit Nicaragua gevlucht is
– vertegenwoordiger van de Steungroep Nicaragua over wat we vanuit Nederland kunnen doen.

 

09-10-18Omzien in het nu - expositie Dik Bol

Oud voorzitter Dik Bol heeft tijdens de Kunstlijn (2-4 november 2018) een tentoonstelling ingericht waarin hij met pijn in het hart het verraad van Daniel Ortage aan zijn eigen revolutie 'blootlegt. Naast de foto's heeft hij ook een video gemaakt.

 

Protest Vredespaleis

 

 

deel

Logo1
Login