Menu

< Terug naar: Nieuws < Home

04-03-2020

NICARAGUA KARAVAAN in de Pletterij

Zaterdag 7 maart is in de Pletterij een avond over Nicaragua. Het is de afsluiting van het project Nicaragua Karavaan dat het Nicaragua Comité Haarlem en de Stichting Helmond-San Carlos een jaar geleden zijn begonnen.

Om half 7 kun je aanschuiven voor een Nicaraguaanse maaltijd (helaas uitverkocht), ’s avonds is Josefa Meza, vice-president van AMA (Nicaraguaanse Associatie van Moeders van April), te gast, er wordt teruggekeken op het project en er is live muziek.

Een jaar lang is er campagne gevoerd voor Nicaragua. Een theatergroep uit Nicaragua trok drie maanden lang  door Nederland. Er zijn in verschillende steden workshops gegeven. De Nicaraguaanse protestzanger Jandir Rodriguez gaf concerten en er waren lezingen door cartoonist Pedro Molina.

Op 7 maart wordt teruggeblikt op de campagne. Daarna zal Josefa Mena vertellen over haar organisatie die zich bezig houdt met de nagedachtenis aan de honderden doden die zijn gevallen tijdens en na de demonstratie op Moederdag 2018.

Er is ook muziek met de Nicaraguaanse muzikant El Soso, Sander Kester, Nathalia Martinez en de Haarlemse drummer Gustan Asselberg. Tevens is er een ‘open- mic’ voor slam-poetry en andere muzikale bijdragen.

De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122 in Haarlem. De avond is gratis toegankelijk (reserveren via www.pletterij.nl wordt aangeraden).

 


< Terug naar: Nieuws < Home
UP

Deze website gebruikt cookies:  Privacy & Cookies Pagina  OK