Menu

< Terug naar: Nieuws < Home

12-11-2021

Ontmaskerde Macht In Nicaragua

Thema Avond

Op 7 november 2021 waren de verkiezingen in Nicaragua. Omdat alle serieuze tegenkandidaten van de huidige president Daniel Ortega in de gevangenis zitten, was het de verwachting dat hij ook na deze verkiezingen president blijft. Interessanter dan de verkiezingsuitslag zelf is de vraag hoe na 7 november de Nicaraguaanse maatschappij eruit gaat zien.

Neemt de huidige staatsrepressie af, wordt de burgerlijke onvrede groter, is er kans op gewapend verzet? Hierover organiseerden Stedenband Haarlem-Mutare, Nicaragua Comite Haarlem, Steungroep Nicaragua en debatcentrum de Pletterij een thema-avond. Ze presenteerden daar een tentoonstelling van de Nicaraguaanse cartoonist Pedro X Molina over de situatie in Nicaragua en auteur JanGeert van der Post presenteerde zijn pas verschenen boek ‘Kogels, dollars en ambities, macht en politiek in Nicaragua’ toe.

Het project de ontmaskerde macht werd mogelijk gemaakt met o.m. subside van het Haarlemse Cultuurstimuleringsfonds en het Prins Bernhard Cultuur Fonds.

 


< Terug naar: Nieuws < Home
UP

Deze website gebruikt cookies:  Privacy & Cookies Pagina  OK