Menu

< Terug naar: Projecten < Home

Sintiope - Zaaigoedbank

Met de opbrengst van de collecte van december 1998 en de bijdragen van de donateurs financierde het NKH een cooperatieve zaaigoedbank voor het dorpje Sintiope op het eiland Ometepe. Door de gevolgen van orkaan Mitch was de oogst verloren gegaan en waren de bewoners van Sintiope niet meer in staat een nieuwe oogst in te zaaien. Met de bijdrage van het NKH kon de nieuwe zaaigoedbank van start.

In maart 1999 tijdens een werkbezoek aan Nicaragua werd ook een bezoek gebracht aan Sintiope op het eiland Ometepe. Een steenlawine van vulkaan Maderas had daar de oogst vernield en bedreigde het dorp.

Op woensdag 7 juni 2000 tekende verschillende partijen een convenant waarmee de intentie werd uitgesproken de mogelijkheden om het dorpje Sintiope te verplaatsen naar een veilige regio serieus te onderzoeken. Het gemeente bestuur van Altagracia, het noodcomite van Sintiope, het Centro de Investigacion y Promocion del Habitar en Ineke de Groot namens het NKH waren hierbij aanwezig.

Het Centro de Investigacion y Promocion del Habitar (Habitar) is een professionele Nicaraguaanse organisatie welke is gespecialiseerd in bouwprojecten waarbij een grote betrokkenheid van de mensen waar het om gaat voorop staat.

 


< Terug naar: Projecten < Home
UP

Deze website gebruikt cookies:  Privacy & Cookies Pagina  OK